Produkty dla buro mabel (11)

Psyllium Babcia 1000g

Psyllium Babcia 1000g

Babcia psyllium, znana również jako babcia śródziemnomorska, jest doskonałym źródłem błonnika i ma również wysoką zawartość białka. Jest stosowana w celu poprawy funkcjonowania układu pokarmowego. Ponadto błonnik zwiększa uczucie sytości. Po kontakcie z wodą nasiona pokrywają się śluzem i tworzą żel, co pomaga w dolegliwościach jelitowych. Poprawia florę bakteryjną jelit, działa osłonowo i przeciwzapalnie. & lt; 0,01G & lt; 1%*RWS - referencyjna wartość odżywcza & nbsp; <strong> Zastosowanie </strong> Produkt jest gotowy do spożycia po przygotowaniu: 2-3 łyżeczki ciasta psyllium należy zalać szklanką soku lub wody, odstawić na około 20 minut, a następnie wypić. Podczas spożywania produktu należy pić dużą ilość wody, co najmniej 1,5 l. Można przyjmować dwa razy dziennie, najlepiej rano i po południu.
BIO Maca proszek 100g - SUPLEMENT DIETY - BIO Maca proszek 100g - SUPLEMENT DIETY

BIO Maca proszek 100g - SUPLEMENT DIETY - BIO Maca proszek 100g - SUPLEMENT DIETY

Maca to warzywo korzenne, którego właściwości i działanie są wykorzystywane przez mieszkańców Peru od tysięcy lat. Tradycyjna medycyna peruwiańska zaleca stosowanie korzeni maca przede wszystkim na wzmocnienie.Korzeń maca jest bogatym źródłem białka. Zawiera prawie wszystkie niezbędne aminokwasy, w tym argininę. Korzeń maca to około 70% węglowodany i 20% błonnik pokarmowy. Sproszkowany korzeń składa się z tłuszczu w około 4%, z czego aż 70% to nienasycone kwasy tłuszczowe.Ponadto korzeń maca zawiera zestaw witamin, takich jak A, B1, B2, B6, C i E, oraz składników mineralnych - wapń, żelazo, miedź, cynk, mangan, potas i sód.Mieszkańcy Peru zaparzają ususzony korzeń mlekiem lub wodą dla osiągnięcia aromatycznej papki. Poza tym z wysuszonego korzenia wytwarzają mąkę, którą potem stosują do przygotowywania codziennych potraw i wypieków.&nbsp;<strong>Skład:</strong> organiczna sproszkowana maca (Lepidium meyenii Walp.
Ekologiczny Proszek Maca 100G - Suplement diety

Ekologiczny Proszek Maca 100G - Suplement diety

Maca to roślina korzeniowa, której właściwości i działanie były wykorzystywane przez mieszkańców Peru od tysięcy lat. Tradycyjna medycyna peruwiańska zaleca stosowanie korzeni MAC głównie w celu wzmocnienia. Mac Shades jest bogatym źródłem białka. Zawiera prawie wszystkie niezbędne aminokwasy, w tym argininę. Korzeń MAC składa się w około 70% z węglowodanów i 20% z błonnika pokarmowego. Proszek z korzenia zawiera około 4% tłuszczu, z czego do 70% to kwasy tłuszczowe nienasycone. Ponadto korzeń Mac zawiera zestaw witamin, takich jak A, B1, B2, B6, C i E, oraz minerały - wapń, żelazo, miedź, cynk, mangan, potas i sód. Mieszkańcy Peru przygotowywali suszony korzeń z mlekiem lub wodą, aby uzyskać aromatyczną pulpę. Dodatkowo produkują mąkę z suszonego korzenia, którą następnie wykorzystują do przygotowywania codziennych potraw i pieczenia. & Nbsp; <strong> skład: </strong> organiczny proszek maca (lepidium meyenii walp.
Mąka proso 1000g vivio

Mąka proso 1000g vivio

Mąka proso składa się z mielonych ziaren prosa - jednego z najstarszych zbóż, które ma wiele zdrowotnych korzyści. Proso jest zbożem bezglutenowym i zasadowym, przywraca naturalną równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, oczyszcza go, zwalcza wolne rodniki i grzyby. Mąka jest łatwostrawna, niealergiczna, ma lekko orzechowy posmak i jest tańsza niż inne produkty z grupy "Super Foods". Jest źródłem błonnika, magnezu, nienasyconych kwasów tłuszczowych, cynku, żelaza oraz witamin z grupy B. Mąka proso to prawdziwy zastrzyk użytecznych substancji i solidna detoksykacja dla organizmu. Mąka hilleto jest również bogatym źródłem błonnika, który jest obecnie powszechnie znany jako produkt wspomagający, ponieważ reguluje układ trawienny i pozytywnie wpływa na stabilizację poziomu cukru we krwi. Wszystko to prowadzi do uczucia sytości i mniejszego łaknienia. %*RWS - wartość odniesienia Żywność &nbsp; <strong> Zastosowanie </strong> Mąka proso może być używana do...
BIO rodzynki 1000g

BIO rodzynki 1000g

Rodzynki Sultan z ekologicznych upraw są soczyste i słodkie w smaku. Bardzo słodkie, zawierają tylko naturalne cukry. Oddziały, czyli suszone winogrona, mają liczne właściwości zdrowotne i wartości odżywcze, dzięki czemu są jednym z zdrowszych przekąsek. Rodzynki poprawiają pracę układu sercowo-naczyniowego, obniżają cholesterol i zapobiegają osteoporozie. Rodzynki zawierają również jod - minerał pozytywnie wpływający na funkcjonowanie tarczycy. Dodatkowo, na tle suszonych owoców i orzechów wyróżniają się zawartością boru - pierwiastka wspierającego pracę komórek szarych i poprawiającego możliwości koncentracji. Zawierają - podobnie jak winogrona - resweratrol, czyli przeciwutleniacz chroniący komórki przed uszkodzeniami. Rodzynki Sultan są doskonałym źródłem błonnika, bogate w witaminy C i E oraz cynk, potas i żelazo. <strong> Skład: </strong> 99,5% bio rodzynek Sultan, 0.
Orzechy nerkowca bio 250g Vivio

Orzechy nerkowca bio 250g Vivio

<Span Style = "Font-Weight: 400;"> Orzechy nerkowca bio od Vibio charakteryzują się wysoką jakością, świeżością i doskonałym smakiem. Pochodzą z ekologicznych upraw w Wietnamie. </ Span> Orzechy nerkowca to nasiona owocu drzewa zwanego Nanerem Zachodnim lub Nerkowcem Zachodnim. Są kuzynami mango i pistacji, uprawianymi w większości krajów strefy tropikalnej. Pozyskiwanie orzechów nerkowca jest skomplikowane i czasochłonne. Orzechy nerkowca to prawdziwa kopalnia minerałów - magnezu, fosforu, cynku, manganu, miedzi, żelaza, selenu, potasu, wapnia oraz witamin - K1, E i witamin z grupy B. Dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B i magnezu, orzechy nerkowca mają pozytywny wpływ m.in. na układ nerwowy. Wysoka zawartość potasu sprawia, że orzechy nerkowca korzystnie wpływają na utrzymanie prawidłowego zarządzania wodą i elektrolitami oraz zapobiegają nadmiernemu gromadzeniu się wody w organizmie (dzięki czemu redukują obrzęki nóg, rąk i twarzy, cellulit wodny itp.).
Mąka ciecierzycy 1000g

Mąka ciecierzycy 1000g

Ciecierzyca to ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi z grupy roślin strączkowych. Ciecierzyca jest doskonałym źródłem białka oraz niezbędnych aminokwasów, dlatego może zastąpić mięso. Jest źródłem węglowodanów złożonych oraz błonnika. Ciecierzyca dostarcza organizmowi różnorodne witaminy i minerały, w tym znaczące ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu i potasu. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe. Ciecierzyca jest niskokaloryczna i ma niski indeks glikemiczny, a błonnik, który zawiera, pomaga obniżyć poziom triglicerydów i „złego” cholesterolu. Ciecierzyca jest szczególnie ceniona przez wegan i osoby z alergiami. Mąka ciecierzycowa powstaje z tych roślin strączkowych i w związku z tym charakteryzuje się unikalną zawartością białka, podczas gdy jej smak przypomina smak umami. Indeks glikemiczny tej mąki wynosi prawie połowę wartości mąki pszennej i tylko 35.
Płatki Migdałowe 250g

Płatki Migdałowe 250g

Płatki migdałowe, podobnie jak same migdały, są bogate w składniki odżywcze. Zawierają witaminy, minerały, białka i błonnik, dlatego mają korzystny wpływ na zdrowie. Charakteryzują się wysoką zawartością zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone są niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Uważa się, że ich regularne spożycie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu. Migdały są bogate w witaminę E, znany przeciwutleniacz, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, eliminując w ten sposób choroby sercowo-naczyniowe i spowalniając starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości dzięki zawartości wapnia, magnezu, manganu, miedzi, witaminy K, białka i cynku. Ponadto migdały zawierają: witaminy z grupy B, błonnik i fosfor. & Nbsp; <strong> Skład: </strong> migdały & nbsp; <strong> wartość odżywcza w 100g </strong> wartość energetyczna
Mijo 1000g

Mijo 1000g

Proso jest zrobione z prosa. Pomaga przeciwdziałać zakwaszeniu organizmu, wzmacnia odporność oraz jest pożywne i łatwo przyswajalne. Naturalnie jest wolne od glutenu. Jego dużą zaletą jest wysoka zawartość witamin z grupy B, żelaza hemowego i miedzi. Jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego oraz potasu, magnezu, wapnia i sodu. Dostarcza organizmowi łatwo przyswajalne białko i węglowodany złożone, które są podstawą zdrowej diety. Proso ma działanie przeciwwirusowe i wzmacniające, pomaga przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Witaminy z grupy B i żelazo mają działanie hematopoetyczne. Proso pomaga zmniejszyć stan zapalny w organizmie, działa rozgrzewająco, poprawia metabolizm, a także koncentrację i pamięć. Wysoka zawartość związków wapnia i krzemu wzmacnia zęby i kości. - 4% zawiera kwasy tłuszczowe nasycone 0.4g - 2% węglowodanów 72.1g - 28% w tym cukry 0.8g - 1% białka 10.
Ekologiczny Proszek Maca 100G - Suplement Diety

Ekologiczny Proszek Maca 100G - Suplement Diety

Maca to warzywo korzeniowe, którego właściwości i działanie mieszkańcy Peru wykorzystują od tysięcy lat. Tradycyjna peruwiańska medycyna zaleca stosowanie korzeni MAC głównie w celu wzmocnienia. Mac Shades to bogate źródło białka. Zawiera prawie wszystkie niezbędne aminokwasy, w tym argininę. Korzeń MAC składa się w około 70% z węglowodanów i 20% z błonnika pokarmowego. Proszek korzeniowy zawiera około 4% tłuszczu, z czego do 70% to kwasy tłuszczowe nienasycone. Dodatkowo korzeń MAC zawiera szereg witamin, takich jak A, B1, B2, B6, C i E oraz minerały - wapń, żelazo, miedź, cynk, mangan, potas i sód. Mieszkańcy Peru parzą suszony korzeń z mlekiem lub wodą, aby uzyskać aromatyczną pulpę. Ponadto produkują mąkę z suszonego korzenia, którą następnie wykorzystują do przygotowywania codziennych potraw i pieczenia.
Płatki migdałowe 250g - Płatki migdałowe 250g

Płatki migdałowe 250g - Płatki migdałowe 250g

Płatki migdałów, tak jak i same migdały, są bogate w składniki odżywcze. Zawierają witaminy, minerały, białko i błonnik tym samym maja działanie prozdrowotne.Mają dużą zawartość zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone są niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Uważa się, że ich regularne spożywanie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu.Migdały są bogate w witaminę E, znany antyoksydant, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, tym samym udrażnia żyły i przeciwdziała chorobom serca oraz spowalnia starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości poprzez zawarte w swoim składzie: wapń, magnez, mangan, miedź, witaminę K, białko i cynk. Ponadto migdały zawierają: witaminy z grupy B, błonnik i fosfor.&nbsp;<strong>Skład:</strong> migdały&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 2489kJ/602kcal - 30% RWS*Tłuszcz 50,6g - 72%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9g - 20%Węglowodany 9,5 - 4%w tym cukry 5g - 6%Bi